Henk Helmantel in dubbel perspectief.

Vorige week zaterdag was voor het Veenkoloniaal Museum in Veendam wel een hele bijzondere dag. Een groot raadsel waarom de regionale pers daar zo weinig aandacht aan heeft geschonken. Want het gebeurt natuurlijk maar zelden dat één van de grootste Nederlandse schilder van wereldformaat exposeert in ons museum.

Het begon allemaal zaterdagochtend in het Klooster te ter Apel. Daar opende Jacobine Geel deze dubbele Helmantel expositie. ‘s Middags opende wethouder Bert Wierenga de expositie in Veendam die te zien is van 23 oktober 2010  t/m 13 maart 2011. Wim Dussel was er met zijn microfoon heel dicht bij en legde de verwondering van heelveel bezoekers vast. Wat Helmantel er zelf van vond, kunt u horen in bijgaand interview met de Gootmeester

Klik hier voor het interview van Wim Dussel met Henk Helmantel.

Leave a Reply