Regionale omroepen stoppen met satelliet uitzendingen.

De bezuinigingen die doorgevoerd gaan worden zijn nu al merkbaar. Zes regionale omroepen (L1, RTV Noord-Holland, Omroep Brabant, RTV Drenthe, Omroep Zeeland en RTV Rijnmond) stoppen per 1 december met de satellietuitzendingen van de televisie- en radiokanalen. Deze omroepen hebben geen nieuwe distributieovereenkomst met SES Astra afgesloten om via de Astra satelliet te mogen uitzenden.

RTVNoord laat in een reactie weten nog een jaar per satelliet uit te blijven uitzenden en in de loop van 2011 een besluit te nemen wat men daarna gaat doen. Op RTV West, Omroep Flevoland en RTV Utrecht na zijn de overige regionale omroepen bij de SKV te zien in het digitale basispakket.

UPDATE : In de komende dagen wordt er meer bekend gemaakt over het stoppen van satelliet uitzendingen van de regionale zenders. Zie ook Weblog hoofdredacteur L1 (spiegeltje).

Leave a Reply