Filmmarathon ‘De Zestiger Jaren’

Om het afscheid van de filmgroep Dubbel 8 in stijl te vieren wordt op zondag 31 oktober een filmmarathon georganiseerd  in cultuurcentrum van Beresteyn met de originele films uit de zestiger jaren zoals ze ooit in Veenlust te zien zijn geweest. Tijdens de marathon zal het filmarchief officieel worden overgedragen aan de GAVA het auduo visueel archief van de Groninger Archieven. Honderden onderwerpen uit de tijd van 1964 t/m 1969 tonen de gebeurtenissen, veranderingen  en de mensen uit die jaren. Een Veendam dat inmiddels geschiedenis is.

Het programma bestaat uit een morgen- een middag- en een avondvoorstelling met telkens andere delen oplopend van 1964 t/m 1969. Er is veel gebeurd in die tijd, Veendam bruiste van leven zoals  tijdens de roemruchte oktoberfeesten, de aanleg van Sorghvliet, de motorraces op het sporterrein het huidige parkeerterrein, de bouw van de Promenade, de overwinningen van de BV Veendam, de komst van het aardgas, de demping van het Oosterdiep, protest demonstratie Wildervank tegen de herindeling met Veendam. Zo zijn er honderden  unieke onderwerpen uit de jaren waarin Veendam een ander gezicht kreeg.
De filmmarathon begint om 11.00 uur en eindigt om 21.00 uur. 

De vertoningen worden telkens afgewisseld door korte pauzes met een muzikale of andere artistieke invulling door de muziek- en theaterschool Veendam. De toegang is gratis, bezoekers wordt aangeraden kaarten en programma’s af te halen bij de VVV in cultuurcentrum van Beresteyn, want vol is vol ! De filmmarathon is mogelijk gemaakt door het SNS Fonds Wildervank en de gemeente Veendam.  

Leave a Reply