Stoepkrijtwedstrijd in Veendam.

Op woensdagmiddag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de bibliotheek Veendam in samenwerking met de winkeliersvereniging OVC een stoepkrijtwedstrijd op het Museumplein in het kader van de Kinderboekenweek. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen hun artistieke kunsten vertonen door een mooie tekening te maken van hun fantasieheld of favoriete boekenheld. De tekeningen worden beoordeeld door een team van bekende, artistieke Veendammers. En voor de beste tekening in elke categorie is er natuurlijk een prijs!!! Er zijn 3 categoriën: 6 – 7 jaar, 8 – 9 jaar en 10 jaar en ouder. Dus kom allemaal en teken er op los.

Als het woensdagmiddag pijpestelen regent, dan vindt de stoepkrijtwedstrijd plaats in de foyer van het vanBeresteyn Cultuur – en congrescentrum. In plaats van stoepkrijt gaan we dan met krijt en potloden aan de slag. Ook dan geldt: teken er op los!

Het verbeelden van verhalen staat centraal in de 56e Kinderboekenweek. Onder het motto De Grote TekenTentoonstelling – beeldtaal in kinderboeken loopt de Kinderboekenweek dit jaar van woensdag 6 t/m zaterdag 16 oktober 2010. Illustraties hebben veel boekenhelden een gezicht gegeven. Beroemde voorbeelden zijn Kikker, Floddertje, Dolfje Weerwolfje en Pipi Langkous. Van oudsher is er in de kinderliteratuur een grote rol weggelegd voor illustraties. Beelden voegen iets toe aan de tekst en geven een extra prikkel aan de fantasie van kinderen. Vaak is er sprake van een nauwe samenwerking tussen auteur en illustrator. In sommige kinderboeken spreken de beelden zo voor zich dat ze het verhaal zelf vertellen. In deze Kinderboekenweek is er ook aandacht voor strips en graphic novels, de beeldverhalen pur sang.

Leave a Reply