Lekkerste week van het jaar komt eraan.

Van 19 t/m 26 september is de vierde editie van de Week van de Smaak. Het thema is dit jaar ‘smaakfruit’, met speciale aandacht voor het onmisbare werk van bijen en imkers voor de fruitteelt. De Hoofdstad van de Smaak 2010 is ’s-Hertogenbosch, er wordt door 12 ondernemers uit de fruitsector gestreden om de titel Held van de Smaak en er wordt een Mooie Maaltijd opgediend in zorginstellingen en ziekenhuizen. Overal in het land vinden activiteiten plaats waarin écht lekker en gezond eten centraal staat.

De hoofdingrediënten van deze lekkerste week van het jaar zijn: ambachtelijk, streek- en seizoensgebonden, natuurzuiver, diervriendelijk en (aantoonbaar duurzame) herkomst. De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van eerlijke producten en pure smaken. Via smaakbeleving draagt het evenement bij aan bewustwording over streek- en seizoensproducten en biologische voeding.

In het hele land doen bedrijven en organisaties mee met eigen activiteiten: boerderijen, restaurants, supermarkten, winkels, bedrijfskantines, scholen en zorginstellingen. De activiteiten variëren van kleinschalige proeverijen tot en met streekmarkten, kookdemonstraties en streekmenu’s.

Het UMCG in Groningen, Beatrixoord in Haren en Woonzorgcentrum Winkheem in Winsum gaan dit jaar voor het eerst de uitdaging aan een Mooie Maaltijd te serveren. Daarnaast zijn er in onze provincie vier streekroutes uitgezet.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op: www.weekvandesmaak.nl  of haal de folder van Groningen bij VVV of bibliotheek.

Leave a Reply