Kabelkrant van en voor Veendam


Kabelkrant Veendam
De kabelkrant kunt u ook bekijken bij de SKV op de TV kanaal 996 en op de analoog kanaal 66

App
Of download de gratis app voor de mobiele telefoon in de Play Store (Android).

play_prism_hlock_2x_resize.png


Advertentie
Agenda

50 Shades to Fiddle in vanBeresteyn 



Datum: 
zondag 21 april 2024 15:00

 

Micha Molthoff en band - 50 Shades to Fiddle (Roy Beusker).jpg

50 Shades to Fiddle in vanBeresteyn 

Zondagmiddag 21 april 2024 treedt viool virtuoos Micha Molthoff op in theater vanBeresteyn met zijn nieuwste voorstelling ’50 Shades to Fiddle’. 

In ‘50 Shades to Fiddle’ vertolkt Micha tijdloze vioolthema’s en vertelt hij over zijn grote liefde: de viool. Met passie en virtuositeit laat hij het vuur van de zigeunerviool, het verlangen en de weemoed van chansonniers als Brel en Aznavour en de filmmuziek van Morricone samenkomen.

Molthoff is een veelzijdig musicus en trad op met een keur aan nationale en internationale artiesten, waaronder Herman van Veen, Ute Lemper, Nynke Laverman, Toon Hermans, Jaap van Zweden en het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn werk wordt beïnvloed door Oost-Europese muziek, Argentijnse tango en Frans-, Spaans- en Nederlandstalige chansons en liedjes, en is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties.

Datum: Zondag 21 april
Aanvang:: 15.00 uur
Toegang: € 24,00 [ Inclusief garderobe en drankje ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl,0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Nieuws

Nationale Diabetes Challenge start ook in Veendam



437728785_7519939861455042_5001738339609676537_n_resize.jpg

Linda’s Leefstijl organiseert, in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation de Nationale Diabetes Challenge 2024 in Veendam! Vanaf maandag 6 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en heb je diabetes of een verhoogd risico* daarop? Je hogere leeftijd hebt; overgewicht hebt, vooral rond de buik; een te hoog cholesterol hebt; een vader, moeder, broer of zus hebt met diabetes type 2; een hoge bloeddruk hebt; zwangerschapsdiabetes hebt gehad; een baby hebt gekregen van meer dan 9 pond; moeder zwangerschapsdiabetes heeft gehad; rookt; van Surinaams-Hindoestaanse, Turkse of Marokkaanse afkomst bent; Prednison gebruikt of bepaalde medicatie tegen psychoses; PCOS, coeliakie of hemochromatose hebt (bron: diabetes fonds)

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig ook.

Mensen in beweging brengen, dat blijft belangrijk. Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. 1 op de 14 Nederlanders heeft diabetes en het aantal groeit nog altijd. En 1 op de 3 huidige Nederlanders van 40+ krijgt in 2040 te maken met diabetes. Bewegen is goed voor mensen met diabetes en een verhoogd risico daarop. Met de NDC laten we mensen ervaren hoe fijn wandelen is. Het is een laagdrempelige opstap om aan een gezondere leefstijl te werken. We weten dat meedoen aan de NDC ze veel oplevert!

Start wandelingen
Op maandag 6 mei, om 19.15 uur start de eerste wandeling van de groep in Veendam. We starten op de parkeerplaats van Borgerswold Experience (bergweg 1, 9642 LV Veendam). We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer.

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival op 28 september in Arnhem. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Linda Wilterdink van Linda’s Leefstijl via: linda@lindawilterdink.nl of op 06-10303161

Enthousiast geworden?
Ga naar nationalediabeteschallenge.nl en klik op ‘ik wil meewandelen’ om je aan te melden! Deelname is gratis.

We beginnen om 19.15 uur met een kennismaking en zullen ongeveer van 19.30 tot 20.30 uur wandelen (indien dit haalbaar is). Vervolgens sluiten we gezamenlijk af, en zullen we rond 20.45 uur klaar zijn.

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.

Agenda

Tussen de Lakens met Daphne Gakes



Datum: 
zaterdag 20 april 2024 20:15

 

Daphne_Gakes_Tussen_de_Lakens_Foto_Iwan_de_Brabander_2324_liggend (2).jpg

Tussen de Lakens met Daphne Gakes

Zaterdag 20 april 2024 is Daphne Gakes te zien in theater vanBeresteyn met de voorstelling ‘Tussen de Lakens’. Daphne is een veelzijdige Nederlands schrijfster, theatermaakster en zelfbenoemd ‘seksprofessor’ die met haar unieke benadering van seksualiteit en intimiteit de wereld van de seksuele voorlichting op zijn kop zet.

De voorstelling Tussen de Lakens is een unieke vorm van seksuele voorlichting in cabaretvorm. Je krijgt niet alleen waardevolle informatie, maar Daphne neemt je ook mee op een plezierige reis vol komische sketches, improvisatie en hilarische scènes.

‘Tussen de Lakens’ opent het gesprek over intimiteit, overgave, verbinding, blokkades, sensualiteit en verleiden. In dit onderzoek laten we los hoe seks eruit hoort te zien en richten we ons op hoe je dichtbij je seksualiteit komt te staan en hoe je dit zou kunnen verdiepen.

Datum: Zaterdag 20 april
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 17,50 [ Inclusief garderobe en drankje ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl,0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Laatste video

Grote Kerk Veendam
Nieuws

Verdiend applaus voor Winkler Prins Harmonie



WPH-podium.JPG
 
In een goedgevuld Cultuurcentrum vanBeresteyn trad zaterdagavond de Winkler Prins Harmonie op. Met een enthousiast slotapplaus maakte het publiek duidelijk dat het met volle teugen had genoten.

Het orkest nam de zaal mee op een muzikale reis over de continenten. Met onder andere muziek uit de film Out of Africa, een stuk over de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan en Barbie's world, de soundtrack van film Barbie, verkende de WPH onder leiding van dirigent Jack Horst op muzikale wijze de wereld.

De WPH mag dan een schoolorkest zijn, de kwaliteit van de muziek maakt duidelijk dat er een volwaardige harmonie op het podium zit, die net zo makkelijk klassieke muziek van Fauré speelt als hedendaagse hits van Avicii en Nick en Simon. Zelfs muziek van de Duitse metalband Rammstein stond op het repertoire.

Daarnaast maken de orkestleden er ook altijd een feestelijke show van. Dit jaar verschenen onder anderen horrorfiguren, hardrockers en een Tina Turner-lookalike op het podium.
 
Slagwerker en huisarrangeur Max van Linge werd in het zonnetje gezet: hij is inmiddels 12,5 jaar lid van de WPH; dirigent Jack Horst kreeg vanuit de schoolleiding de eer die hem toekwam voor zijn 30-jarig jubileum als dirigent.

Nieuws

Opgeven is voor Gonnie Boer geen optie – Alpe d’HuZes



20240411-_DSC5001.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ] 
Foto's Henk Gibcus

We hoeven er niet omheen te praten. Iedereen krijgt er in zijn of haar leven mee te maken, zelf of bij een van je naasten. Daar kunnen we moeilijk over doen, maar het is gewoon een feit. We hebben het over de ziekte kanker. Kanker is er in een veelheid aan soorten van longkanker, baarmoederhalskanker tot alvleesklierkanker en van dikke darmkanker tot prostaatkanker. Dit zijn de meest voorkomende soorten. Al jaren zet het Koningin Wilhelmina Fonds beter bekend van de afkorting KWF zich in om deze ziekte te bestrijden. Eén van de manieren om geld in te zamelen is het beklimmen van een beroemd, voor sommigen een beruchte, berg in het Zuidoosten van Frankrijk de Alpe d’Huez op zo’n 60 km van Grenoble en hemelsbreed gelegen tussen Lyon en Turijn (Italië). 

Gonnie Boer uit Muntendam loopt dit jaar op donderdag 6 juni mee. Haar streven is om 1 maal naar boven te wandelen, “dan ben ik tevreden, maar… als ik me goed voel, probeer ik het ook nog voor een 2e keer!” Ze denkt ongeveer 4 uur nodig te hebben om op de top te komen. Even bijkomen en dan nog minstens anderhalf uur met de bus of kabelbaan naar beneden én als het kan misschien nog een keertje omhoog! 
Ze weet waaraan ze begint. De klim is 14,5 km met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 8% en een hoogteverschil van 1118 m. In 2018 is ze als supporter mee geweest, nu dus zelf aan de bak.
Haar dochter en schoonzoon hebben toen de gok gewaagd. Dochterlief heeft de alp 2 maal hardlopend onder controle gekregen, schoonzoon maar liefst 5x fietsend. Wow, wat een prestatie!

20240411-_DSC4995.jpg

Ze is volop in training. 3 x per week op de sportschool Oxygym met krachttraining, loopband en interval op de fiets. En dan nog 1 x 1½ uur yoga en ’s zaterdags een lange(re) afstandstocht – nu loopt ze nog in de buurt, maar binnenkort ook uitgezette wandeltochten in het land. Het trainingsschema heeft ze van de organisatie gekregen en behelst een opbouw van 16 weken. “Met zo’n trainingsprogramma moet je ook je rust in de gaten houden. Dat moet wel in balans zijn,” glimlacht Gonnie.

Dat wandelen doet ze graag. Kennedymarsen (80 km) en in België een 100 km tocht heeft ze al op haar palmares staan. Voor kortere tochten draait ze haar hand niet meer om. “Nou ja, je moet het wel onderhouden. Die lange tochten zijn al heel wat jaartjes geleden!”

1_resize.png

 
Gonnie loopt mee in het team T(h)alent met teamleider Koert Thalen. Ze kent de andere teamleden nog niet, die komen overal vandaan. Alle 21 teamleden moeten minimaal € 2500,00 zien binnen te halen. Dit gaat veelal via sponsoring door familie, kennissen, vrienden en bedrijven. Dat kan via haar persoonlijke actie pagina: opgevenisgeenoptie.nl
 
Op deze link zijn ook de trainingsschema’s, voedingsadviezen, kledingtips en allerlei andere informatie te vinden over deze prestatietocht.
Op het moment van het interview heeft Gonnie al € 2408,00 binnen. “Ik ga er vermoedelijk dik overheen!” Mooi om te vermelden is dat ook wildvreemde mensen Gonnie sponsoren. Die zijn haar op het spoor gekomen en misschien zelf wel lotgeno(o)t(e) - hartverwarmend.
Het nummer achter haar naam is het inschrijfnummer!

20240411-_DSC4991.jpg

De Alpe d’Huez is op 6 juni afgesloten voor alle verkeer. De wandelaars lopen zoveel mogelijk rechts. De hardlopers daarnaast en de fietsers links, zodat iedereen zonder hinder van elkaar naar boven kan. In 2 haarspeldbochten staat verzorging vanuit de organisatie. Er mogen maximaal 5000 mensen meedoen. 

“1 juni vertrekken we van hieruit. Dan kunnen we nog een paar dagen acclimatiseren.  Hopelijk is het niet al te warm en niet te veel regen. Dat zou de tocht extra zwaar maken. Je moet wel rekening houden met de temperatuur. In het dal is het vaak veel warmer dan op de top.” Haar dochter sponseert haar met het shirt van Alpe d’HuZes.

2B.jpg
 
Alhoewel ze haar teamgenoten nog niet kent, staat wel een gezamenlijke maaltijd na afloop van de grote dag op het programma. Dan zullen de ervaringen wel met elkaar gedeeld worden. 

Mocht je na het lezen van deze reportage enthousiast geworden zijn, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar in het hotel. Dus…

In het begin hebben we het gehad over de Alpe d’Huez. Berucht én beroemd. Beroemd om zijn prachtige omgeving met fantastisch natuurschoon met mogelijkheden om van allerlei sporten te bedrijven, zowel ’s zomers als ’s winters – rodelen, sleeën, paragliding, trail, skiën, klimmen, wandelen en nog veel meer.
Berucht als etappe eindpunt van de Tour de France. Oh, oh, wat kan het dan een martelgang zijn! Laatste keer dat een Nederlander hier als 1e finishte was Gert-Jan Teunissen, inmiddels 35 jaar geleden! Overigens wordt deze berg niet ieder jaar in de route opgenomen!

20240411-_DSC4993.jpg

De naam van de berg is Alpe d’Huez. 
De naam van het evenement luidt Alpe d’HuZes. Vanwaar dat verschil?
Het cijfer zes duidt aan dat de wielrenners maximaal 6 x op die dag naar boven mogen! Of is het omdat dit goede-doel-evenement in 2006 is gestart? Vermoedelijk wel dit laatste.

De bijnaam van de Alpe d’Huez is: Berg van de emoties.
Gonnie heeft jarenlang geen energie gehad, de oorzaak laat zich raden. Nu kan ze dit weer. “Ik ben zo dankbaar én extra gemotiveerd.” 
Gonnie – heel veel succes en geniet ook vooral die dag.

Nieuws

VKSO concertkoor zoekt tenoren en bassen!



20231126_141002.jpg

Het VKSO concertkoor is in 2013 opgericht door het ‘VKSO, het orkest van de Veenkoloniën’ met als doel: vocale invulling te kunnen geven aan nog meer uit te voeren artistieke werken. Met een groei van 25 koorleden toen, naar zo’n 60 enthousiaste en bevlogen koorleden nu, is er nog plek voor tenoren en bassen.

Het VKSO concertkoor beschikt over een goed niveau, is ambitieus waarbij plezier en gezelligheid als vanzelf samengaan.

Concerten
Inmiddels heeft het VKSO concertkoor een diversiteit aan mooie projecten op haar naam staan, die het koor samen met het orkest heeft mogen uitvoeren: ‘Voetbalopera Veendammer Wind’, Symfonie no. 5 van C. Dopper in ‘Het Verhaal van de Veenkoloniën’ dat in meerdere grote theaters in de Noordelijke provincies is uitgevoerd. Tevens vormde het VKSO concertkoor een belangrijk onderdeel van een internationaal projectkoor tijdens de uitvoering van de iconische ‘Carmina Burana’, in de beroemde Smetanazaal in Praag dat samen met het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher een groot succes is geworden.

Zo staan er voor de nabije toekomst o.a. het magistrale ‘Stabat Mater’ van Karl Jenkins en de indrukwekkende ‘Dettingen te Deum’ van G.F. Händel op het programma en kom je op de meest bijzondere locaties.

Repetities
Het VKSO concertkoor staat net als het symfonieorkest onder leiding van Lubertus Leutscher, die tevens artistiek verantwoordelijk is voor het koor. Leutscher dirigeert het koor tijdens concerten en zal ook een deel van de repetities op zich nemen. Tevens wordt Leutscher ter zijde gestaan door Cas Straatman, repetitor en pianist. Het koor kent een koorcoördinator die de schakel is tussen bestuur / dirigent en koorleden. Ook heeft het koor een artistieke commissie die met Leutscher meedenkt over de keuze van het repertoire en artistieke zaken.

Het VKSO concertkoor repeteert doorgaans eens in de maand op zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur in de Grote kerk te Wildervank. De frequentie van repetities wordt dikwijls voor concerten aan opgevoerd. Het voorlopige jaarrepetitieschema wordt voor de zomervakantie bij de leden bekend gemaakt. Ook weet het koor ruim van tevoren wanneer en waar de concerten plaatsvinden.

Ben jij die enthousiaste tenor of bas met ambitie, die wij zoeken?
ls je wilt meezingen met het VKSO concertkoor dan wordt verwacht dat je al ervaring hebt als koorzanger. Je moet je partij zelfstandig kunnen instuderen. Er worden mp3 files aan de leden toegestuurd voor de in te studeren werken.
Wat moet je doen?
Als je mee wilt zingen of vragen hebt, kun je een mail sturen naar koorcoördinator: inebreet@gmail.com Je zult dan worden uitgenodigd voor het vrijblijvend bijwonen van een repetitie.

Contributie
De contributie voor een lopend seizoen van september tot aan de zomervakantie bedraagt €120,00 p.p. inclusief consumpties tijdens de repetities en concerten.

ParkstadVeendam.nl zoekt vrijwilligers

20180329_213442A.jpg

Al meer dan 15 jaar probeert ParkstadVeendam.nl u het nieuws uit de regio te brengen op een laagdrempelige en begrijpelijke manier. Van moordzaak tot brandstichting, van aanrijding tot traumaheli, zomermarkten, koopavondconcerten, overlast in Borgerswold, wij waren er bij. Dit doen wij met een groep enthousiaste vrijwilligers die naast verslaggever vaak ook nog een betaalde baan hebben.

De laatste tijd is video verslaggeving ook een belangrijk onderdeel geworden van ons aanbod. We proberen hierbij ook zoveel mogelijk samen te werken met andere partijen in Veendam zoals RTV1 en SKV. Willen we echter regelmatig video verslagen uitbrengen dan hebben we daar een grotere groep vrijwilligers voor nodig.

Dus lijkt het je leuk om video te maken van wat er in de gemeente Veendam allemaal gebeurd? Heb je goede ideeën voor leuke programma's? Vind je dat een onderwerp in Veendam meer aandacht verdient? Of wil je wat meer doen met je videocamera dan alleen de (klein)kinderen in het zwembad filmen? Download onze folder en meld je aan.

Ervaring is niet vereist.

Klik hier voor onze folder.

Sport

Aeolus sluit competitie af met gelijkspel bij Kwiek



425340244_1170212750633304_2638005735343978525_n.jpg
Foto René Zuidema

De handbalsters uit Wildervank kruisten in Hoogeveen de degens met de damesploeg van Kwiek. Na een uiterst enerverend duel, en een ruststand van 13-13, eindigde een bijzonder spannend treffen uiteindelijk in 27-27.

In de eigen Wildervanckhal leed Aeolus eerder nog een kansloze 22-32 nederlaag en de ploeg was er op gebrand om dat zwakke optreden in de vergetelheid te doen raken. De Wildervanksters kenden een vliegende start en stonden binnen een paar minuten op een 3-0 voorsprong. De thuisploeg wist vervolgens aan te klampen, maar desondanks lag het initiatief in die 1e helft grotendeels bij Aeolus. Anne Pater stopte weer eens een strafworp op een belangrijk moment en dat kunstje wist ze in de 2e helft te herhalen. Ondanks het feit dat de gasten af en toe zoekende waren in de dekking werd dat in aanvallend opzicht ruimschoots gecompenseerd met gevarieerd aanvalsspel en fraaie treffers. De Oost-Groninger formatie koesterde in de 20e minuut dan ook een 9-11 voorsprong, maar zag vlak voor het rustsignaal de Drentse equipe toch nog op gelijke hoogte komen (13-13).

Ook in de 2e helft was Aeolus tot halverwege de 2e helft nipt de bovenliggende partij. Het hield telkens een minimale voorsprong van één of twee treffers, maar kende vervolgens een zwakkere fase van tien minuten tussen de 40e en de 50e minuut. Rust en overzicht waren even weg en Kwiek profiteerde optimaal (24-22). Nu was het Aeolus dat plotseling in de achtervolging moest en de ploeg deed dat met verve. Aan de hand van Chantal Kampijon, Elsa Brouwer en Daniëlla Zuidema, richtte de ploeg uit Wildervank zich op en knokte zich met bewonderenswaardige inzet naar een 27-27 eindstand. Althans, zo werd er uiteindelijk beslist.  Terwijl het eindsignaal klonk was er namelijk nog een schot onderweg van Aeolus naar het doel van Kwiek. De gasten scoorden en volgens de reglementen had deze treffer ook toegekend moeten worden. Na enige consternatie werd de treffer echter (onterecht) geannuleerd waardoor Aeolus het met één punt diende te doen. Als debutant wisten de Wildervanksters zich echter te handhaven in de 1e klasse, en dat mag, gezien de langdurige afwezigheid het afgelopen seizoen van beide keepers t.g.v. blessures, als een prima prestatie gezien worden.

Los van het sportieve aspect stond dit laatste competitietreffen in het teken van het afscheid van trainer/coach René Zuidema, en daar werd na de wedstrijd uitgebreid bij stilgestaan in etablissement Marron in Hoogeveen. Na drie seizoenen draagt hij de verantwoordelijkheden over aan Dennis Muller. Laatstgenoemde was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het 1e damesteam van Blue Stars en vond in de damesploeg van Aeolus een nieuwe uitdaging.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 7x, Chantal Kampijon 5x, Elsa Brouwer 5x, Kimberley van der Laan 3x, Margo Beer 3x, Hedy Oostenbrink 3x, Kimberley Smits 1x.

Sport

Gallyon (15) goed op weg



7d8f23a3-3a2a-451b-88cd-be594e18c9ae.jpeg

Gallyon Mulder van ZPC Bubble nam van 11 t/m 14 april deel aan de Qualification meet 2024 te Eindhoven.

Gallyon wist zich voor 7 afstanden te plaatsen. En 7x wist Gallyon in de finale te zwemmen voor parazwemmers. Een uitstekende prestatie. Dat Gallyon in vorm is bewees ze door 1e te worden op de 200 m vrije slag, 3e op de 100 m vrije slag en 3 e op de 50 m vlinderslag. Tevens wist ze op 6 afstanden nieuwe persoonlijke records te zwemmen.

Gallyon is 15 jaar en goed op weg om haar grote droom waar te maken.

Nieuws, Fotoalbum, Video

Koeien Laarman Wildervank weer naar buiten



IMG_9321.JPG

Foto's Arend Lichtenberg | Video Jakob Snijder 

De koeien zijn weer naar buiten. Zaterdagochtend was het weer zo ver. De koeien van de familie Laarman uit Wildervank mochten weer de wei in om lekker vers gras te grazen. De koeien waren door het dolle heen nadat ze de hele winter op stal hadden gestaan.  

Ieder voorjaar komt daar veel publiek op af en zo ook dit keer. Mede door het prachtige weer hadden de koeien veel bekijks.


Fotoalbum: 
Video

VIDEO - Koopavondconcert met Hunzekoor



Schermopname (1065).png

Opnames van donderdag 11 april 2024 in Theater vanBeresteyn

Een koor dat klassiek zoals Bach en Elgar niet schuwt maar ook moderne songs en mooie Nederlandse muziek heeft omarmt. De leden van het Hunzekoor uit Spijkerboor komen uit de hele Noord-Drentse regio. Het koor werd in 1976 opgericht en bereikt in 2026 dus het 50-jarig jubileum.

Onder leiding van dirigent Inge Roelands heeft het koor een eigen stijl en klankkleur ontwikkeld.

Vanuit het kerkje in Annerveenschekanaal heeft het koor zijn weg in de regio gevonden en weet het publiek, met vierstemmig gezongen melodieën te boeien.

Pagina's

Abonneren op parkstadveendam.nl RSS