Jaarlijkse AJK trekkertrekwedstrijd 2009.

Trekkertrekwedstrijd 2009

Op zaterdag 11 juli organiseerde het Agrarisch Jongeren Kontakt (AJK) Veenkoloniën voor de 13e keer haar jaarlijkse trekkertrekwedstrijd in Borgercompagnie. Maar liefst 73 deelnemers maakten hun opwachting in de standaardklasse. Daarnaast waren er nog 11 deelnemers in de sportklasse en 5 supersport tractoren.

Hoe gaat de trekkertrek in zijn werk? Er wordt op een stuk grond (de graslaag wordt er wel eerst af gehaald) een baan uitgezet van 10 meter breed en 100 meter lang. Vervolgens gaan de tractoren, om beurten, proberen om zo ver mogelijk te komen op deze baan. Om het moeilijk te maken wordt er een “kar” aan de tractor gekoppeld. Dat noemen we de sleepwagen. Deze sleepwagen wordt zo ingesteld dat deze, naarmate je een grotere afstand aflegt, steeds meer weerstand biedt. Indien de sleepwagen zo staat afgesteld dat er geen enkele tractor 100 meter haalt, dan is de grootste afstand ook de winnende afstand. Zodra er meerdere tractoren de volledige baanlengte van 100 meter afleggen, wordt er een finale gereden met deze tractoren, waarbij de sleepwagen zwaarder wordt afgesteld. De trekkers mogen in totaal 2x trekken over een afstand van maximaal 100 meter.

Klik hier voor meer foto’s in ons album.

Leave a Reply