Festival Nutopia IV heeft talent !

Festival Nutopia IV heeft talent !

De vierde editie van het jongerenevenement Nutopia bestond uit een heerlijke sfeer, een sterke line-up en een aantal te gekke activiteiten. Afgelopen zaterdag was de Menterne in Muntendam setting van de intieme sfeer, die onder andere door acts als INB, Shoezs en Duroc werd neergezet. Het tegenvallende aantal bezoekers mocht de pret niet bederven en Nutopia IV heeft wederom bewezen dat er volop talent is in het hoge noorden van Nederland.

 

Festival Nutopia heeft tijdens de vierde editie laten zien waarom zij zichzelf ‘het meest vrije jongerenfestival van het Noorden’ noemen. De organisatie is in handen van jongeren, het programma bestaat volledig uit jonge getalenteerde mensen en de jonge bezoekers krijgen de kans om zelf aan activiteiten deel te nemen. “Dit zijn de punten waarin Festival Nutopia zichzelf onderscheid van de andere evenementen in de provincie en dit is in deze tijd uniek te noemen.”

Het evenement, wat al sinds 2005 bestaat, is een platform voor jong en aanstormend talent en is sinds de eerste editie behoorlijk gegroeid. Ruim honderdvijftig jongeren genoten van optredens van artiesten binnen en buiten de regio, zoals Shoezs, Kicks For Hot Lips, Just Be Patient Man, Colligan en The Phrases. Hoogtepunten van de avond waren de optredens van de veelbelovende band Duroc en rapper INB. Duroc liet zien waarom zij verdiend in de kwartfinale van de Grote prijs van Nederland staan en speelden met veel plezier en overtuiging. INB kreeg de bezoekers los met één microfoon en een hoop energie. Na het optreden hielp de 21 jarige Utrechter de organisatie mee om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor het goede doel dat dit jaar gesteund werd door Nutopia, namelijk ‘Schoon water voor Burkina Faso’. Op het festival konden bezoekers geld in een waterput gooien en werden als beloning op de foto gezet. Ook ging van elke verkochte kaart € 1 naar het goede doel. 

De organisatie achter Nutopia en de vele vrijwilligers uit de gemeente Menterwolde en omgeving hebben de weken voor het festival keihard gewerkt om alles op zijn plek te krijgen. Decoronderdelen zoals een green-screen, banners, graffitiborden en zelfs een waterput werden door de bouwploeg in elkaar gezet. Promotiefilmpjes werden gemaakt en er kwam een nieuwe website. Maar het meest intensieve werk werd het afgelopen weekend geleverd, waar de organisatie van ’s ochtends 10 uur tot ’s nachts 4 uur op de been was. Veel tijd voor rust is er niet, want de jonge organisatie is al weer hard op zoek naar nieuw organisatietalent uit de omgeving. Gemotiveerde en talentvolle jongeren kunnen zichzelf opgeven op de website www.festivalnutopia.nl
 
Bezoekers en liefhebbers kunnen de komende tijd volop nagenieten van Nutopia IV. Zo zal de website binnenkort vol staan met foto’s en video’s van het festival. De organisatie verzoekt alle bezoekers zoveel mogelijk van hun eigen foto’s, video’s en verhalen met elkaar te delen, door ze op de hyves van het festival te plaatsen: http://festivalnutopia09.hyves.nl.

Leave a Reply