SKV begint met glasvezel tot in de woning.

FTTH

Stichting Kabelnet Veendam maakt een begin met FTTH ( Fiber To The Home ) wat betekent dat woningen een glasvezelverbinding kunnen krijgen. Om op de toekomst voorbereid te zijn begint de SKV met een proef in de wijk Stationspark. In eerste instantie zullen daar 12 nieuwbouw woningen die zeer binnenkort opgeleverd gaan worden via een glasvezel op het netwerk van SKV worden aangesloten. Een glasvezelverbinding heeft vele voordelen ten opzichte van de gebruikte coaxkabel. In tegenstelling tot glasvezel is het aantal radio- en tv-zenders via de huidige coaxkabel beperkt en ook de internetverbinding kan via een glasvezel veel hogere snelheden behalen. Het is nog niet de bedoeling om alle woningen in Veendam te gaan voorzien van glasvezelkabel.

Leave a Reply