Op bezoek bij …. Keurslager Westerman

Slagerij Westerman

Bedrijf
Westerman,keurslager
Promenadepad 79/81
9641DC Veendam
www.westerman.keurslager.nl

Eigenaar :
Tja, wie is Gert Westerman, om te beginnen ben ik geboren in 1970 te Winschoten, van kinds af aan betrokken geweest bij de slagerij en op 16-jarige leeftijd in Utrecht op kamers gegaan om een slagersopleiding te volgen. Na militaire dienstplicht ben ik 1993 begonnen met mijn winkel in Veendam.

Ook al weer 11 jaar woonachtig in Veendam samen met mijn vrouw en 3 zonen. Hobby is toch wel mijn vak daarnaast ben ik actief in het winkelcentrum als bestuurlid winkeliersvereniging, commissielid Bruisend Centrum Overleg ( samen met de gemeente ), bestuurslid werkgroep Groningen & Drente Keurslagers, landelijk overleg Keurslagers vereniging.Tuinieren vind ik leuk en probeer ik tijd te maken om af en toe op de motor te stappen.

Over het bedrijf :
Bedrijf is begonnen in 1993, ruim 15 jaar geleden, en heeft in die periode grote en wat kleinere verbouwingen gehad, momenteel hebben we 2 vaste verkoopsters, 2 part-time verkoopsters, 1 gediplomeerde produktiemedwerker (doet nu winkelslagers opleiding) en we hebben een slagershulp in onze ploeg.

Kwaliteit van ons produkt staat als eerste op ons eisenlijstje, is de kwaliteit goed dan berekenen we er een maatschappelijk verantwoorde prijs. Er zijn ook bedrijven die mooie scherpe aanbiedingen hebben en daarna een produkt zoeken die dat financieel kunnen onderbouwen en als derde of vierde plaats kijken naar de kwaliteit. Ik vind dit een zorgelijke ontwikkeling de klant krijgt minder goede en minder lekkere produkten wat ten koste gaat van het genieten van de maaltijd en vaak ook van de gezondheid (mensen gaan eten in kwantiteit i.p.v. kwaliteit) daarnaast is het vaak dat de toeleveringbedrijven ( boeren, transport,grossiers e.d.) financieel worden uitgeknepen wat ook weer tot gevolg heeft dat het personeel een te hoge werkdruk heeft en daarbij komt het dierwelzijn onder druk staat.

Toekomst kijken kan gelukkig niemand maar gezien de economische toestanden hoop ik dat de klant zijn centjes beter en zorgvuldiger gaat uitgeven, artikelen gaan kopen wat een goede kwaliteits / prijs verhouding heeft, meer gaan afvragen of het artikel wat ze willen gaan kopen echt nut heeft. In die denkwijze is mijn bedrijf al jaren in gericht want onze leus is en blijft ‘goede kwaliteit voor een maatschappelijk verantwoorde prijs”.

Wat is er zo prachtig aan Veendam :

Gemeente Veendam is de laatste 30 jaar stabiel in inwoners, centrum bezoekers al jaren stabiel en als je dat vergelijkt met andere noordelijke plaatsen dan is dat goed te noemen. De laatste jaren hebben de winkeliersverening en de gemeente zeer goed contact en dat resulteerd in leuke activiteiten, denk alleen maar aan de kunststofijsbaan tijdens de kerstmarkt. De visie van de gemeente kan ik goed mee leven en ik hoop dat Veendam zich voor altijd zich een parkstad mag noemen met daarom heen een goed woon/werk klimaat.

Wat wilt u nog verder kwijt aan de Veendammers :

W.V.T.T.K. is een vergader agendapuntje (wat verder ter tafel komt) dat soms een uur maar ook soms 1 minuut kan duren, ik wou het dit keer kort houden. Neemt niet weg dat er niks meer te vertellen is over mijn bedrijf en de Gemeente Veendam, in tegendeel, maar een internet bezoeker heeft doorgaans niet zoveel tijd om alles te lezen, vandaar…

Bedankt om dit verhaaltje te lezen en hopelijk tot ziens bij Westerman, keurslager.

 

Nog geen reacties.