Burgemeesters op pad voor Oktobermaand Kindermaand

De burgemeesters in Drenthe en Oost-Groningen gaan op woensdagochtend 24 september allemaal op pad voor het project Oktobermaand Kindermaand. Zij geven rond 10.00 uur de officiële aftrap van Oktobermaand Kindermaand door het verhaal ‘De vliegkunst van Ebbe Eend’ voor te lezen op een basisschool in hun gemeente. Tevens reiken zij woensdag de eerste programmaboekjes uit. De commissaris van de koningin in Groningen, Max van der Berg, bezoekt in het kader van dit project een school in de gemeente Reiderland.

Zondag 4 oktober start voor de zevende keer in Drenthe en voor de eerste keer in Oost-Groningen Oktobermaand Kindermaand. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis tal van voorstellingen en workshops volgen in musea, galeries, theaters en molens.
Er zijn dit jaar 102 deelnemende instellingen. Naast 75 instellingen in Drenthe participeren, 27 instellingen in Oost-Groningen en 1 instelling in Overijssel.

Speciaal voor deze burgemeestersactie heeft kinderboekenschrijver Harm de Jonge het verhaal van Ebbe Eend bewerkt. De eend die eigenlijk te dik lijkt te zijn om deel te nemen aan de Oktobermaand kindermaand-vliegwedstrijd. Het verhaal heeft een open einde. De kinderen kunnen na het voorlezen hun fantasie de vrije loop laten en zelf een mooi slot verzinnen in de vorm van een verhaal of tekening. ‘De vliegkunst van Ebbe Eend’ zal ook op de website www.kindermaand.nl geplaatst worden. De leukste inzendingen worden met een prijs beloond.

Oktobermaand Kindermaand vindt dit jaar plaats op 4, 5, 12, 19 en 26 oktober.
Vanaf woensdagmiddag 24 september kan er gereserveerd worden voor de verschillende activiteiten. De programmaboekjes krijgen de meeste kinderen op school uitgereikt. De boekjes zijn ook verkrijgbaar bij VVV’s, bibliotheken en recreatieondernemers.

Leave a Reply